Maszkot adományoz a budapesti férfi

Maszkot adományoz a budapesti férfi

Neubauer György, évtizedek óta foglalkozik jótékonysággal különböző szervezetekkel együttműködve, így egyértelmű volt számára, hogy a mostani helyzetben is segítsen.

A budapesti férfi gyors kutatást követően –amikor is több helyen érdeklődött arról, hogyan védekeznek a vírus ellen, valamint rendelkezésre áll-e a számukra szükséges mennyiségű maszk– egykori üzlettársával ideiglenesen átalakították annak internetes felületét jótékonysági webshoppá, valamint létrehozták Facebook-profiljukat is.

Különböző csatornákon kezdték el hirdetni akciójukat, melyben minden megvásárolt mosható maszk után kettőt jótékony célra ajánlanak fel. Tevékenységük nonprofit, a vásárlásokból befolyt összegből továbbiakat varratnak. Tegnap délutáni adat szerint idáig 185 rendelés érkezett be hozzájuk és 559 maszkot adományoztak el.

György felesége vasi kötődésű, Szombathelyen járt gimnáziumba. Jóbarátja egy helyi középiskolában tanít – felkereste az ötlettel, ő pedig egy helyi szociális intézményt ajánlott számára, akikkel rögtön fel is vették a kapcsolatot.

A létesítmény munkavállalóinak száma 844 fő, megállapodásuk szerint dolgozónként két maszkot szeretnének biztosítani, így összesen 1688 darabot juttatnának el a megyébe. Ebből 173 darab már múlt hét közepén megérkezett.

A jótékonysági akcióban nemcsak védőfelszerelést juttatnak el az arra szorulókhoz: segíteni kívánják az állásukat elvesztőket is. Otthonról is dolgozni tudó varrónőket bíznak meg a maszkok varrásával. – Ha bárki szeretne csatlakozni, tudunk küldeni a szabásmintát, de akár mintadarabot is, és természetesen az anyagbeszerzésben is segítünk – hívja fel a figyelmet a www.moshatomaszk.hu weboldalon.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges