Hogyan hordjunk maszkot?

Hogyan hordjunk maszkot?

Hogyan hordjunk maszkot?

A koronavírus járvány kapcsán különböző véleményeket lehet hallani arról, hogy:

– Hordjunk-e egyáltalán maszkot, ha egészségesek vagyunk?

– Milyen maszkot hordjunk?

– Nem teszünk-e nagyobb kárt azzal, hogy maszkot hordunk?

Néhány hónappal ezelőtt Magyarországon furán néztek az emberre, ha maszkot vett elő. Jómagam több, mint egy évtizeddel ezelőtt találkoztam maszkkal külföldön. Ott vásároltam is, mert motorozni a porban és a szmogban maszkkal elviselhetőbb volt.

Körülbelül egy hónappal ezelőtt elmentem a körzeti orvosi rendelőbe, maszkban. A betegek nagy része kiment az udvarra, mert azt hitték fertőző beteg vagyok. A maszkot kizárólag elővigyázatosságból vettem fel, mert köhögtem és nem akartam mást megfertőzni.

Nagyszombaton az egyik fővárosi piacon voltam bevásárolni. A piac területére kizárólag maszkban lehetett bemenni, senki nem nézte a másikat, hogy miért van maszkban. Az első kérdésre a válasz, egyértelműen igen, mert nem tudhatjuk, hogy nem vagyunk-e tünetmentes vírushordozók.

Amennyiben nincs tünetünk, egy FFP1-es, vagy annak megfelelő pamutból/vászonból készült maszk is megfelelő. A mosható maszk előnye, hogy többször használható, környezetbarát és jóval olcsóbb. Az utolsó kérdésre a válasz: attól függ hogyan hordjuk.

Nagyon sokan nem húzzák az orrukra a maszkot, így az semmit sem ér. Egész nap, akár több napon keresztül ugyan abban a maszkban vannak, sőt le-fel veszik. Ebben az esetben nagyobb a kár, mivel a maszkban a vírusok jól el lehetnek.

A helyes válasz: 4 óránál tovább ne hordjunk maszkot, ha egyszer használatos van nálunk, akkor dobjuk el, ha mosható, akkor cseréljük le, fertőtlenítsük ki, mosással, vasalással (esetleg gőzöléssel) és lehetőleg napon szárítsuk meg.

Mi a moshatomaszk.hu honlapon mosható maszkokat értékesítünk kizárólag jótékonysági céllal. Az értékesítésből befolyt összegből eddig számos idősek otthonát, gyermekvédelmi intézetet, körzeti orvosi rendelőt, valamint szájsebészetet támogattunk. Vásároljon Ön is és támogassa ezzel az erre rászorulókat!

A moshatomaszk.hu Csapata

Mosható Maszk Rendelés


https://www.facebook.com/moshatomaszk.hu


Hozzászólás jelenleg nem lehetséges